loading

www.saskiabonarius.nl | director music theatre | actress

RAIO CABARET | 2015

Rechters en officieren in opleiding op het Raio-congres 2015

Het driejaarlijks Raio-congres werd altijd opgeluisterd met een enerverend cabaret waarin de rechtspraak,  opleiders en opleiding op de hak werden genomen. De groep van 2015 kende illustere voorgangers en wilde hen op z’n minst evenaren en liefst overtreffen. Ze vroegen of ik hen kon begeleiden in hun doel. We zijn hierin volgens (oud-)collega’s geslaagd!

Joyce Lie: "Het cabaret was geweldig en eigenlijk gewoon professioneel. Wat een acteertalent bevindt zich onder onze toekomstige rechters en officieren!"

Mijn streven was om de groep, hoewel amateurs, te laten floreren op het podium. Het ingebrachte materiaal (filmpjes, liedjes, teksten en losse ideeën) heb ik ingebed in een omvattend kader met een sterke opening en een flitsende finale. In de repetities heb ik gewerkt aan een heldere mis-en-scène, opdat het grote podium goed benut werd. Het geheel kreeg een scherpe dynamiek door de juiste volgorde van en overgangen tussen de losse acts. Ruim van te voren lag er een draaiboek van de voorstelling klaar opdat iedereen wist wat hem te doen stond. Tijdens het optreden heb ik het licht bediend en de cues gegeven aan de geluidsman (die o.a. te maken had met 11 zenders).
Ik ben trots dat het gelukt is om deze elf uitgesproken individuen als groep te laten samenwerken en knallen!

opdrachtgever SSR Studiecentrum Rechtspleging | spelers Anne, Bart, Carlijn, Jaap, Jolien, Julie, Mariken, MartheLot, Maud, René, Zahra | locatie De Rijtuigenloods Amersfoort